Frequenties

Mijn hele leven houd ik me al bezig met energie. Zonder dat ik het wist overigens.
Als kind pikte ik veel op van andere mensen - hoe de sfeer in huis was, hoe de mensen om mij heen non-verbaal reageerden in bepaalde situaties en nu als moeder: hoe mijn kinderen in hun vel zitten...
Signalen van anderen komen bij me binnen alsof ze van mij zijn.
Ik vond dit lastig als kind en ik vind het lastig als volwassene. Want: wat is van mij en wat is van een ander? Zie daar maar eens onderscheid in te maken.

Vroeger kon ik nooit voor mezelf verklaren dat ik plotseling een "zwaar" gevoel over me heen kreeg op het moment dat er iemand mijn ruimte binnen kwam. Dat ik dat verdrietige gevoel van de ander overnam eenvoudigweg omdat ik ging resoneren op zijn/haar verdriet...
Mijn naasten begrepen niet wat ik opmerkte of misschien wisten ze wel wat ik bedoelde, maar kozen ze ervoor om niet in te gaan op mijn gevoeligheid. Dus ik heb me moeten "wapenen" tegen "het anders zijn".
Gevolg?
Juist!
Mijn energie nam af, want naast het anders zijn voelde het alsof ik me schrap moest zetten tegen de energieën en de oordelen van mijn omgeving.

Nu, jaren later begrijp ik dat de energieën die ik oppik trillingsfrequenties zijn. Dat negatieve vibes een lage trillingsfrequentie hebben en positieve vibes hoge trillingsfrequenties.
En ik realiseer me dat mijn trillingsfrequentie hoger is wanneer ik vrolijk ben (ik voel me energiek) en lager wanneer ik een off-dag heb (ik voel me leeg en futloos). Dus verhoog ik tijdens zo'n off-dag (of beter: zo'n dag waarop ik het moeilijker vind om bij mezelf te blijven) heel bewust mijn trillingsfrequentie.

Dat doe ik onder andere met het aanbrengen van etherische oliën met intentie, Aroma Freedom, muziek maken, lekker naar buiten om te wandelen of in de tuin te werken en sinds kort met het draaien van een Healy-programma.

Als ik dit niet doe en opga in mijn eigen negatieve gedachten en gevoelens of de negatieve signalen van een ander, voel ik mij fysiek niet in orde. 
Want dat gebeurt er met je als je gaat meeresoneren op een lage trillingsfrequentie - het gaat in je lijf zitten. Bewustwording van wat je voelt en hoe je je voelt is een belangrijk element om tot verandering te komen naar wat je wil bereiken.

Goed voor jezelf zorgen, vers bereid biologisch voedsel eten, je huis schoonmaken met etherische oliën met een hoge frequentie, de oorzaak achterhalen van je piekeren/negatieve gedachten en deze oplossen is een mooi begin.